Andere projecten

[click for English version]

2018

Verdeling warme dekens voor de koude winternachten

Vaak brengen mensen de nacht door aan het vuur in plaats van in bed. Een extra warm deken is dan zeer welkom. Daarom gaan we 50 dekens verdelen bij mensen ouder dan 70. De vraag kwam van een leerkracht uit het geboortedorp van Binod, teamlid bij de Lions Club of Nepal Highlight
Eén deken kost 20 euro, totale kostprijs 1.000,- Op 15 januari worden de dekens verdeeld.

2017

September: noodhulp voor slachtoffers van extreem zware moesson

Het is alle hens aan dek in Nepal. Zowel de Lions Club of Nepal Highlight als Local Women’s Handicrafts brengen het eerste weekend van september noodhulp ter plaatse in een dorp getroffen door de bijzonder hevige moesson. Rumahedi betaalt mee de noodpakketten van LWH en muskietennetten van de Lions. Mede dank zij een genereuze gift van de gemeente Berlare (België) waar Christel woont en andere donateurs konden we last minute toch nog iedereen in het dorp voorzien van hulp.
Jouw steun is ook nog steeds welkom. We zijn blij met elke bijdrage en voor elke € 40 kunnen we één persoon een noodpakket geven met rijst en linzen, medicatie, hygiënisch materiaal en een warm deken.

Restauratie crematieplaats

De dorpsbewoners vragen ondersteuning bij de herbouw van de crematieplaats in Jhangajhiti. De huidige crematieplaats is door de aardbevingen zwaar beschadigd. Het gebouwtje is volledig ingestort en onbruikbaar geworden.

Een goede crematieplaats is van grote religieuze waarde voor deze boeddhistische dorpsgemeenschap. Het is belangrijk, zeker nu, dat de crematie en de zo belangrijke rituelen in het dorp zelf gehouden kunnen worden. Er werd ook een overdekte wachtplaats gebouwd. Project is afgerond voorjaar 2017.

Kostprijs: € 4000,-

2016

Een nieuwe thuis voor ouders van Rudra

Na de aardbeving van 25 april waarbij Rudra Tamang zijn leven verloor, hebben vele vrienden en bekenden, die Rudra als hun reisgids hadden leren kennen, geld gedoneerd op naam van Rudra ‘s familie. Dit was in april en mei 2015 voordat Rumahedi een officiële stichting was. Dit geldbedrag is overgemaakt naar Rudra`s ouders zodat zij hiermee hun huis kunnen herbouwen. Door de grensblokkades en schaarste in bouwmaterialen hebben de ouders een jaar lang in een shelter moeten wonen. Rudra’s broer Madav begon in maart 2016 met de herbouw van het huis. De ouders hebben ons laten weten ontzettend dankbaar te zijn voor alle donaties. Zonder dit geld was het voor hen niet mogelijk geweest hun huis te herbouwen.

Namens de ouders bedanken wij allen die hiervoor geld geschonken hebben.

Kostprijs: 3.579,83 Euro.

Huis Rudra's ouders

 

 

Nepal Clean Acties

Vrijwilligers uit Nepal en Nederland hebben verschillende keren een Nepal Clean-actie gehouden bij Indrathan, een heilige plek tussen Kathmandu en Jhangajhiti.

Foto Clean Up actie

(RFN October 2015)

Zwerfvuil is een groot probleem in Nepal. Plastic is nieuw voor hen en ze weten niet hoe er mee om te gaan.

Nepal kent geen afval ophaal- en verwerking systemen. Door vuil op te rapen, hopen we een voorbeeld te geven hoe Nepal weer schoon kan worden wat de hygiëne en gezondheid ten goede komt.

Volg voor actuele ontwikkelingen onze blog en/of onze Facebookpagina

 

[terug naar index]                   

Bewaren

Bewaren

Bewaren