Medische hulp

[click for English version]

Hygiëne voorlichting vrouwen en meisjes 2017

Medische hulp voor bewoners opvanghuis 2017

Twee medische hulpdagen 2016

Eerste medische hulpdag 04/2015

Rudra Tamang heeft Rumahedi gevraagd met hem een gratis medische hulp dag in zijn geboortedorp Jhangajhiti te organiseren.

Het dorp heeft geen medische voorziening en er is geen dokter en of verpleegkundige hulp aanwezig. Medische behandelingen worden nu alleen door een sjamaan gedaan. Wie een beetje geld heeft, reist naar een ziekenhuis in Kathmandu anderen hopen op herstel zonder enige hulp van buitenaf, met alle gevolgen van dien.

Op 18 april 2015 hebben 13 dokter van People’s Medical Health College uit Kathmandu gratis medische hulp gegeven in het dorp. Drie artsen, vijf tandartsen, 1 gynaecoloog, 1 orthopeed en drie artsen in opleiding hebben ruim 200 mensen behandeld.
Vrijwilligers uit Nederland en Nepal hebben die dag geholpen met de organisatie, voorlichting gegeven en tandenborstels, tandpasta, zeep en handdoeken uitgedeeld.
We hebben deze eerste hulpdag advies en ondersteuning gehad van de Karma Thalo Foundation die ervaren is in medische hulp in Nepal.

Tooth care for the first time

Door jaarlijks één, indien mogelijk, twee medische dagen te organiseren en voorlichting te geven, hopen we de gezondheid en hygiëne van de bevolking te verbeteren.

De tweede medische dag stond gepland in oktober 2015 maar kon niet doorgaan vanwege de brandstofcrisis in het land. Het dorp was onbereikbaar voor de dokters en tandartsen.

Volg voor actuele ontwikkelingen onze Nieuwsblog en/of onze Facebookpagina

[terug naar index]                   

Bewaren