Medische check-up van de bewoners van een opvanghuis

4 mei 2017 Uit Door Arno Van de Sande

15 bewoners en 1 personeelslid van een opvangtehuis kregen van Rumahedi een medische check-up aangeboden, nadat er grote schoonmaak was gehouden in hun tehuis. Diana, secretaris van Rumahedi, begeleidde hen persoonlijk met taxi of bus naar het ziekenhuis: de People’s, Dental College en Hospital.

Voor sommige bewoners was het allemaal best spannend. Het werd een lange dag wachten in het ziekenhuis, maar ze ondergingen het allemaal met heel veel geduld.

In vier opeenvolgende dagen werden ze allemaal grondig onderzocht met X-ray’s, EEG’s bloed- en urine-onderzoek, eventuele biopsie enz. De voorgeschreven medicijnen werden gelijk ingekocht. Indien er verder onderzoek nodig was, werd hiervoor een afspraak gemaakt. Enkele diagnoses: hartproblemen, galsteen, diabetes en helaas ook een vrouw met kanker.

Sommige Nepalese ziekenhuizen geven de medicijnen gratis, maar vragen wel een eigen bijdrage, die toch nog oplopen tot 1.000 euro.

We doen er alles aan om deze succesvolle actie te bestendigen. De zieke bewoners worden verder verzorgd en opgevolgd, indien nodig in het ziekenhuis.
En Rumahedi bekostigt vanaf 1 mei een 3 maand durende opleiding voor de staf zodat de bewoners in de toekomst beter verzorgd worden en het opvanghuis efficiënter gerund wordt.

Wil jij ook meehelpen onze projecten in Nepal te realiseren? Dank je wel voor je donatie.

Lees ook alles over de grote schoonmaak in dit opvanghuis.