School in de Everestregio vraagt hulp

15 november 2017 Uit Door Arno Van de Sande

Onderwijs vinden we heel belangrijk. Wist je dat bijvoorbeeld het niet hebben van een schooluniform maakt dat arme kinderen niet naar school kunnen? Daarom gaan we graag in op een verzoek om een school te helpen met kledij en basismateriaal.
We kregen een aanvraag voor een school in het dorp in de Solokhumbu regio vlak bij Lukla luchthaven (Everestregio). Het dorp ligt in een niet toeristisch Sherpagebied. Er wonen een 200, veelal arme gezinnen. Op de school zijn 4 leraren en 50 kinderen van 2 tot en met 12 jaar en ook twee kinderen van 14, die later zijn begonnen met school.  Er zijn schooluniformen, schriften, pennen, leesboeken, whiteboards e.d. nodig.  Om meer kinderen uit het dorp te motiveren naar school te komen, werd de aanvraag uitgebreid met een volleybalnet en een geluidsinstallatie. Het project werd goedgekeurd voor een totale kost van € 1.100,- .

Telkens opnieuw blijkt toch dat we met weinig middelen mooie dingen kunnen doen in Nepal.

Wil je specifiek dit project steunen, kan je dit via je nieuwjaarswensen. Kaarten kunnen besteld worden op https://wenskaarten.rumahedi.org

Dank je wel voor jullie steun