De inwoners van Gherku aan het woord

21 januari 2019 Uit Door Arno Van de Sande

Begin vorig jaar kregen de inwoners van Gherku in Nuwakot district een gloednieuw waterreservoir met pomp om het water de berg op naar hun dorp te pompen. Het heeft hun dagelijkse leven ten goede veranderd. Bij zijn laatste bezoek, interviewde Arno hen erover. In dit filmpje hoor je er meer over.

Interview met de bewoners van Nuwakot

In het kort samengevat:
De waterbron in het dorp was na de aardbeving niet meer betrouwbaar en gaf maar de helft van het jaar water. Dat betekende dat ze in de droge periode de berg af moesten voor elke emmer water. Ze waren een uur onderweg en aan de bron was het dan aanschuiven, want er kon maar één persoon tegelijk water nemen.

Deze nieuwe watervoorziening haalt water 190 meter lager uit een betrouwbare bron zodat er nu het hele jaar door water is in het dorp.

Het waterreservoir en pomp heeft het dagelijkse leven van de dorpelingen dus veel makkelijker gemaakt want nu is er steeds volop water vlakbij de deur. En daar zijn de dorpelingen heel blij en dankbaar voor.

Dit en andere projecten kunnen we enkel doen met jullie steun. Wil jij ook bijdragen aan een van onze projecten? Meer info vind je hier.