Nepal, oktober 2015

5 november 2015 Uit Door Arno Van de Sande

Enkele bestuursleden zijn in oktober en november in Nepal geweest.

Het is goed te zien dat Nepal nu weer langzaam opkrabbelt, een half jaar na de aardbeving.
Er wordt hard gewerkt in de dorpen. Na de regentijd worden nu de puinhopen opgeruimd en de mensen die kunnen beginnen met de herbouw van hun huizen.
De gelatenheid is er, de geleden verliezen voelbaar maar Nepal begint weer te leven en het is indrukwekkend om te zien hoe flexibel de mensen zijn.

Terug naar Jhangajhiti village, Nepal in: Flickr.com RFN media album; October 2015

De kinderen zijn altijd blij met bezoek.
(klik op afbeelding voor album)

Wij konden een deel van de plannen die we voor ogen hadden, o.a. gratis medische hulp verlenen en het bouwen van een nieuw waterbassin, helaas niet persoonlijk uitvoeren.
Door het grote brandstoftekort in het land konden de dokters, tandartsen en bouwmaterialen niet naar het dorp vervoerd worden.
Wij hebben wel met de mensen in Jhangajhiti kunnen praten, hun verhalen beluisterd en ons meeleven getoond. Natuurlijk willen we het liefst alle gezinnen in het dorp een nieuw huis geven maar wij zijn een kleine organisatie met beperkte middelen.

Wel kunnen we het dorp nu helpen met voorzieningen die belangrijk zijn voor de hele gemeenschap. Zoals het bouwen van een nieuw water bassin en crematieplaats.
We hebben dit uitgebreid met onze coördinator in Nepal, Madav Tamang, besproken. Zo gauw er weer voldoende brandstof is, kan hij samen met de dorpsbewoners aan de gang.

Lees verder en bekijk de foto’s op onze Facebookpagina