Nog meer schoolkinderen kregen hulp

2 januari 2017 Uit Door Arno Van de Sande

De gevolgen van de aardbeving zijn nog steeds voelbaar in Nepal. Onze goede vriend Nabaraj Mainali vond een basisschool in Jana shakti, Patla Kanpur, Kavre. Daar volgen 54 jonge kinderen noodgedwongen les in het door de aardbeving gebarsten schoolgebouw en in een tijdelijk ‘gebouwtje’ van aluminiumplaten. De leerkrachten hebben amper lesmateriaal en de kinderen zitten op de stoffige, koude aarden vloer zonder schoolbank of stoel.  Ze hebben meestal geen warme kleren en  lopen kilometers over ruw terrein op dunne flip-flops. 20% van de kinderen is afwezig omdat de ouders te arm zijn.  Deze ouders proberen wat geld te verdienen in de baksteenfabrieken en de kinderen volgen hen en komen pas opnieuw naar school na maanden afwezigheid.

De overheid heeft wel een beetje geld gegeven na de aardbeving voor 2 klassen en van UNICEF kregen de kinderen een tas om hun materiaal in te steken en wat leesmateriaal. Verder kregen ze geen hulp meer. Ze hebben eigenlijk een gebouw met 5 klassen nodig en een kantoorruimte, maar daar is niet het nodige geld voor.

Na zijn bezoek, zamelde Nabaraj al een deel geld in voor basismateriaal en Rumahedi draagt nog € 477 bij. Het geld wordt besteedt aan lesmateriaal, stoelen en schoolbanken, warme truien, schoenen en sokken, en isolerende matten voor 4 klassen om op de koude grond te leggen.

Het aandeel van Rumahedi wordt betaald uit de opbrengst van de spontane nieuwjaarskaartenactie van Christel die ruim € 700 opbracht.

Op 2/01/2017 werd het materiaal uitgedeeld op school.

Een klasje voor en na. Wat een verschil!

De Lions Club of Nepal Highlights leverde en deelde uit: 70 meter isolerende matten, 54 sets lesmateriaal, 8 tafels, 54 zitmatjes, 54 warme truien and 59 paar schoenen en sokken. Je kan je voorstellen dat ze een heel warm welkom kregen.

Wil jij ook bijdragen aan onze projecten? Klik door naar onze donatiepagina.