Uitdeling schooluniformen

27 februari 2016 Uit Door Arno Van de Sande

Deze week zijn de uniformen die we voor de kinderen van de scholen in Jhangajhiti en Indradahowk hebben laten maken door Arno van de Sande uitgedeeld. Met dank aan Madav Tamang en Gajendra Sinnya die dit in Nepal geregeld hebben.

Arno aan de uitdeeltafel
De warme uniformen waren hard nodig, omdat er geen verwarming in de scholen is en vele kinderen elke dag meer dan een half uur moeten lopen. Ook voor de kinderen die nu niet naar school gaan liggen er uniformen klaar. Hiermee hopen we de ouders, die hun kinderen o.a. door geldgebrek, niet naar school sturen maar hen laten werken, over te halen hun kinderen wel naar school te sturen.

Groepsfoto schoolkinderen
Over ruim twee weken gaan Diana Dorrestijn en Helena van Harten opnieuw naar Nepal en zullen verder overleggen met de scholen en ouders wat er nog meer nodig is. Ook hopen we dat het lukt weer een medische hulpdag te organiseren en te beginnen met de bouw van het waterbassin en crematieplaats.

Sinds bijna drie weken is de grens met India weer open. Burgers hebben de grensblokkade weten open te breken en zoals het laat aanzien met blijvend succes. Brandstof, medicijnen en goederen worden Nepal weer ingevoerd en de hulpverlening en wederopbouw, die 5 maanden lang bijna stil gelegen heeft, kan nu weer op gang komen. Ook Madav is inmiddels begonnen met de herbouw van een huis voor zijn familie.

Zie voor meer foto’s ons album ‘Uitdeling schooluniformen‘ op Flickr